Historikk
PLP er siden 1994 benyttet i alle omstillingsområder for alle utviklingsprosjekter. I tillegg er PLP tatt i bruk i flere kommuner, offentlige institusjoner og private virksomheter.
ProsjektLederProsessen (PLP) ble utviklet i 1994 ved etablering av Statens nærings- og distriktsutviklingsfond (SND) for å bidra til økt utviklingsevne i omstillingsområder. Omstillingsområder er vanligvis kommuner eller regioner hvor det lokale næringslivet forvitrer eller blir kraftig bygget ned, og mange arbeidsplasser går tapt. Kommuner med omstillingsstatus får overført ekstraordinære midler fra fylkeskommunen over en periode på inntil seks år. Pengene skal gå til omstillings- og nyskapingsarbeid. De kommer med gitte rammer og krav til resultater. SND er tildelt rollen som nasjonalt kompetansesenter for lokalt omstillingsarbeid av Kommunaldepartementet.
For å bidra til en god og målrettet næringsutvikling i omstillingsområder besluttet SND å utvikle et begrepsapparat for planlegging, organisering, bemanning, styring og kontroll av innovasjons- og utviklingsoppgavene. Begrepsapparatet skulle bidra til
Felles forståelse i linje- og prosjektorganisasjon av roller og ansvar i utviklingsoppgavene
Kunne benyttes i både store og små utviklingsprosjekt
Være uavhengig av, men kunne benyttes i dialog med kjente prosjektmodeller
Begrepsapparatet – ProsjektLederProsessen – ble besluttet anvendt i samtlige omstillingsområder. For å kvalitetssikre PLP ble det de første årene gjennomført en større gruppeoppgave i samtlige kurs for å identifisere kritiske faktorer i utviklingsprosessen (både i linje og prosjekt) og i hvilken grad de var tilstrekkelig ivaretatt i PLP. Dette har bidratt til at PLP i dag fremstår som et generisk utviklet begrepsapparat basert på erfaringer fra utvikling i norske små og mellomstore virksomheter.
Vi tilbyr
“Jeg har ikke mislykkes. Jeg har bare funnet 10 000 måter som ikke fungerer ”
— Thomas A. Edison